Onsdag, 29 januari 2020

Semi-permanent ögonbrynsmakeup

Den perfekta ögonbrynslinjen förekommer sällan. Kvinnor och män klagar ofta på att deras ögonbryn är ojämna, för små, för korta eller för glesa. Plockning av ögonbryn på egen hand, färgning, ritning av ögonbrynsform med penna är kortvariga lösningar. Tack vare permanent ögonbrynsmakeup kan man återfå brynens naturliga form med vacker båge för att framhäva dina ögon. Permanenta ögonbryn kan utföras med två metoder: Hårstråmetod eller Skuggningsmetod.

 

Skuggningsmetod

Skuggningsmetoden går ut på att rita en fin skugga under dem befintliga hårstråna. Linergisten ritar först en ögonbrynlinje med en penna för att sedan föra in pigmentet i huden. Skuggningseffekten gör att brynen ser naturliga ut. Färgen fylls i brynbågen och framhäver dess form.

 

Hårstråmetod

Permanent ögonbrynsmakeup kan också utföras med hårstråmetoden, även kallad mjuk-fjäder-metoden. Det innebär att linergisten för in pigmentet i huden linjärt och skapar en ritning som imiterar naturliga hårstrån på brynbågen (3-D). Tack vare pigmenteringsapparaten från Long-Time-Liner® kan man få en mycket noggrann ögonbrynslinje som ser naturlig ut. Hårstråmetoden gör det möjligt att fylla i brynen och förtjocka glest hår. Permanent ögonbrynsmakeup med hårstråmetoden rekommenderas att upprepa var 7:e månad.

 

Kontraindikationer

Det är inte alltid det går att utföra en permanent ögonbrynsmakeup. Behandlingen skjuts upp om:

::. Du går igenom en virusinfektion

    ::. Du lider av diabetes eller psoriasis

    ::. Du de senaste 2 veckorna innan behandling behandlat området kring brynen med Botox eller Hyaluronsyra

    ::. Du är gravid

    ::. Du tar steroider

 

Kom ihåg att meddela linergisten om andra sjukdomar eller läkemedel som tas.

 

Detta är värt att veta före behandlingen

Depilera inte ögonbrynen cirka 1 månad innan behandlingen. Låt dem växa ut för att det underlättar sen när formen ska bestämmas på brynen. Linergisten kan då föreslå den brynform som passar ditt ansikte bäst. Om huden omkring ögonbrynen är torr eller flagnar, gör en peeling och applicera en mask eller fuktgivande ampull/kräm i ansiktet innan behandling. Ju bättre huden är förbered, ju bättre tar huden emot pigementet resultatet blir mer hållbart.

 

Vård direkt efter behandlingen

Direkt efter behandlingen kan huden vara svullen eller röd. Efter några timmar lugnar sig denna svullnad och rodnad. Ögonbrynen blir väldigt tydliga direkt efter behandlingen. Inom 7 dagar efter behandlingen kommer huden att flagna och makeupen bleknar med cirka 50 %, därför är det viktigt att upprepa behandlingen för att korrigera och om det behövs förstärka formen och färgen.

 

Vård efter behandlingen

Vi rekommenderar att under en period på 2 veckor efter behandling inte:

::. Tvätta huden med tvål

::. Gnugga, riva eller vidröra den pigmenterade huden

::. Sola i solarium, bada i pool eller utföra SPA-behandlingar

 

Använd endast kosmetika som rekommenderats av linergisten. Efter behandlingen kommer du få med dig en kräm innehållande E-Vitamin från Long-Time-Liner®, den smörjer du in på området 2 gånger om dagen.

 

Obs! Det finns risk för missfärgningar om man inte följer rekommenderade instruktioner.

 

Vård efter läkningen

Efter läkning är det viktigt att fortsätta ta hand om huden kring ögonbrynen. Låt huden aldrig torka ut och undvik även stark solning av den pigmenterade huden och kraftiga peelingar.