Måndag, 30 mars 2020

Semi-permanent ögonmakeup ::. Ett sätt för en vacker blick

Vill du att dina ögon alltid ser markerade ut? Är du trött på att varje dag sminka en eyeliner och titta i spegeln om allt är bra? Om du svarar ja på en av frågorna, är semi-permanent makeup just för Dig! Semi-Permanent ögonmakeup gör det möjligt att framhäva ögonen och visuellt göra fransarna tjockare. Den är avsedd för alla som uppskattar komfort och ett felfritt utseende.

 

En övre linje som förtätar fransarna

Om du till vardags inte sminkar dig mycket välj då en tunnare linje men som ändå ger effekten av att fransarna ser tjockare ut. Denna linjetyp är mycket diskret och ger dig en naturlig look. Ingen kommer märka Din semi-permanenta makeup däremot kommer de märka dina vackra ögon och tjocka fransar.

Permanent ögonmakeup kan man även göra tydligare med en mer dekorativ linje som ger en starkare känsla.

 

På ögats nedre linje kan man komplettera med en linje och göra att ögonen blir visuellt större. Före behandlingen går du tillsammans med linergisten igenom en preliminär linje med en penna för att du själv ska kunna bedöma och ändra efter dina tankar och synpunkter.


Kontraindikationer

Det är inte alltid det går att utföra en Semi-Permanent ögonmakeup. Behandlingen skjuts upp om:

::. Du går igenom en virusinfektion

::. Du lider av diabetes eller psoriasis

::. Du använder en produkt för tillväxt av ögonfransar (en månad före behandlingen ska användningen avbrytas)

::. Du har förlängda eller förtjockade fransar (de ska avlägsnas före behandlingen)

::. Du har ögoninfektioner eller andra ögonsjukdomar

::. Du är gravid

::. Du tar steroider

 

Kom ihåg att meddela linergisten om andra sjukdomar eller läkemedel som tas.

 

Detta är värt att veta före behandlingen

Före behandlingen är det viktigt att hålla huden kring ögonen återfuktad. Använd ögonkräm morgon och kväll. Vet du inte vilken kan linergisten hjälpa dig att rekommendera någon som passar just dig. Tänk även på att inte färga fransarna med hennafärg dagarna innan behandlingen.

 

Vård efter behandlingen

Direkt efter behandlingen kan ögonen bli lite svullna, röda och tåriga. Svullnaden går över rätt så snabbt.  Direkt efter behandlingen är färgen på linjerna mycket intensiv. Det är inget att oroa sig över, inom 4-7 dagar kommer färgen att flagna och färgen kommer att blekna upp till 50% av utgångsfärgen. På grund flagningen ska man upprepa behandlingen efter en period, detta för att förstärka färgen och ge en slutlig form.

 

Dagarna efter behandlingen ska man ta hand om den pigmenterade huden på ett skonsamt sätt. Den pigmenterade huden ska inte tvättas med tvål. För bästa vård av den pigmenterade huden rekommenderar vi att endast använda kosmetika som rekommenderas av linergisten. Krämen klappas försiktigt in på hudområdet kring ögat, cirka 0,5-1cm från linjerna.

 

Obs! Det finns risk för missfärgningar om man inte följer rekommenderade instruktioner.

 

Vi rekommenderar att under en period på 2 veckor efter behandling inte:

::. Bada i pool/bassäng

::. Spa:a i varma miljöer

::. Basta

::. Sola Solarium

::. Använda ögonskuggor och mascara

 

Vård efter läkningen

Efter läkning är det viktigt att fortsätta ta hand om huden kring ögonen. Låt huden aldrig torka ut och undvik även stark solning av den pigmenterade huden och kraftiga peelingar.

 

Svullnad eller rodnad är en naturlig effekt av de flesta behandlingarna. Denna rodnad och svullnad försvinner efter en kort tid. Direkt efter behandlingen är färgen mycket stark och tydlig. Efter cirka 7 dagar flagnar överhuden och färgen bleknar och blir finare.