Onsdag, 29 januari 2020

Semi-Permannent läppmakeup ::. Perfekt läppform och -kontur

Semi-Permanent läppmakeup innebär framför allt en perfekt läppkontur. Tack vare permanent makeup kan man:

::. Utjämna läpparnas asymmetri

::. Förstora lite

::. Förminska läppar och framhäva deras linje

 

Många kvinnor har en otydlig och ojämn läppkontur. Efter exempelvis munherpes kan konturen försvinna, blekna eller ändra läppform. Permanent läppmakeup görs för att ge läpparna en korrekt form.

 

Läppkontur med fyllning, alltså läppar i Din favoritfärg

Permanent läppmakeup med fyllning är en perfekt lösning för kvinnor som vill ha läppar i vacker färg under lång tid. Efter behandlingen räcker det med att fräscha upp läpparna med ett läppglans för att få den effekten man vill ha.

 

Lip light – upplysta och föryngrande läppar

Lip light är en komplettering till permanent läppmakeup. Det är en fin skuggning av huden över överläppen med ljust pigment. På så sätt kan man framhäva läpparnas hjärtform och korrigera små rynkor.

 

Kontraindikationer

Det är inte alltid det går att utföra en Semi-Permanent ögonmakeup. Behandlingen skjuts upp om:

::. Du går igenom en virusinfektion

::. Du lider av diabetes eller psoriasis

::. Du har aktiv munherpes (behandlingen kan göras 2 veckor efter läkning)

::. Du de senaste 2 veckorna innan behandling behandlat dina läppar med Botox eller Hyaluronsyra

::. Dina läppar är torra eller spruckna

::. Du är gravid

::. Du tar steroider

 

Kom ihåg att meddela linergisten om andra sjukdomar eller läkemedel som tas.

 

Detta är värt att veta före behandlingen

Våra läppar är mycket känsliga för infektioner. Under behandlingen skadas läpparnas överhud vilket kan aktivera munherpes. Därför ska man 3 dagar före behandlingen ta ett antiviralt läkemedel. Samma läkemedel tar man sen även 3 dagar efter behandlingen. Detta för att skydda dina läppar mot munherpes. Det är även viktigt att återfukta och ge näring åt läpparna dagarna innan behandlingen. Återfuktad och näringsrik hud tar emot pigmentet mycket lättare, färgen blir mer hållbar och ritningen mer noggrann och det viktigaste av allt, resultatet blir mycket bättre.

 

Om du planerar att visuellt förstora dina läppar, ta då även hand om huden runt om läpparna. Inför en sådan behandling rekommenderar vi att du gör en lätt peeling 2-3ggr på detta område för att få en slätare hud.

 

Vård direkt efter behandlingen

Efter behandlingen kan dina läppar vara svullna och huden omkring röd. Efter några timmar lugnar sig denna svullnad och rodnad. Det är normalt att färgen på läpparna direkt efter behandlingen känns mörkare. Detta försvinner efter bara några dagar. Kan ta upp till 7 dagar innan man når den effekten man vill ha. Inom 7 dagar kommer färgen även att flagnas och färgen kommer blekna upp till 50%. Därför är det nödvändigt att upprepa behandlingen för att korrigera och fylla med önskad färg.

 

Vård efter behandlingen

Efter behandlingen fortsätter du ta det antivirala läkemedlet i 3 dagar för att skydda dig mot eventuell munherpes. Tänk på att läpparna inte ska blötas, gnuggas eller vidröras efter behandlingen. Tvätta inte läpparna med tvål. Använd endast kosmetika som rekommenderats av linergisten. Efter behandlingen kommer du få med dig en kräm innehållande E-Vitamin från Long-Time-Liner®, den smörjer du in på området 2 gånger om dagen.

 

En rekommendation är att efter varje måltid desinficera läpparna - detta rekommenderas särskilt för dem som är känsliga för munherpes.

 

Vi rekommenderar att under en period på 2 veckor efter behandling inte:

::. Bada i pool/bassäng

::. Spa:a i varma miljöer

::. Basta

::. Sola Solarium

 

Obs! Det finns risk för missfärgningar om man inte följer rekommenderade instruktioner.

 

Vård efter läkningen

Efter läkning är det viktigt att fortsätta ta hand om huden på och kring läpparna. Låt huden aldrig torka ut och undvik även stark solning av den pigmenterade huden och kraftiga peelingar