Kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering

Long-Time-Liners historia bygger på över 20-års erfarenhet på den kosmetiska marknaden. Long-Time-Liner® grundades 1992 i Tyskland av Waltraud Kuffner som från första början satsade på hög kvalitet när det både gällde materialval samt behandlingarna. Hennes beslutsamhet och envishet har gett enorma resultat.

Idag är permanent makeup som är utförd med Long-Time-Liner®-metoden den mest fulländade som finns. Det är en behandling med hög säkerhet som är mycket skonsam för huden och ger en naturlig look och är även mycket hållbar.

Alla nya behandlingar inkluderar en efterbehandling inom 2 månader. I sällsynta fall kan ytterligare en extra efterbehandling krävas – vid specifik hudtyp.

OBS! Är inte påfyllnad gjord efter 4 år, måste nypris förväntas.

Vi använder endast EU-godkända färger. Vi använder bedövnings salva under behandlingen, därför är smärtan begränsad.

Konsultation (avgår vid behandling)
300 kr
Lip Liner
4000 kr
Lip Liner inkl ifyllnad
5000 kr
Ögonbryn (skuggning & 3D-effekt)
5000 kr
Eye Liner övre
3000 kr
Eye Liner nedre
2000 kr
Eye Liner övre & nedre
4000 kr
Extra bredd tillägg
500 kr
Förtjocknig mellan fransarna (endast övre fransar)
2000 kr
Extra efterbehandling
500 kr
Läppar (gäller för behandlingar upp till ½ – 2 år efter inicial behandling)
2000 kr - 3000 kr
Bryn från (gäller för behandlingar upp till ½ – 2 år efter inicial behandling)
1500 kr - 3000 kr
Eye Liner från (gäller för behandlingar upp till ½ – 2 år efter inicial behandling)
1500 kr - 3000 kr
Påfyllning utan formförändring (från andra kliniker)
3000 kr
Påfyllning med korrigering (från andra kliniker)
4000 kr
Återbesök inom 3 månader (från andra kliniker)
1000 kr
ON-LINE BOOKNING

Den perfekta ögonbrynslinjen förekommer sällan. Kvinnor och män klagar ofta på att deras ögonbryn är ojämna, för små, för korta eller för glesa. Plockning av ögonbryn på egen hand, färgning, ritning av ögonbrynsform med penna är kortvariga lösningar. Tack vare permanent ögonbrynsmakeup kan man återfå brynens naturliga form med vacker båge för att framhäva dina ögon. Permanenta ögonbryn kan utföras med två metoder: Hårstråmetod eller Skuggningsmetod.

Skuggningsmetod
Skuggningsmetoden går ut på att rita en fin skugga under dem befintliga hårstråna. Linergisten ritar först en ögonbrynlinje med en penna för att sedan föra in pigmentet i huden. Skuggningseffekten gör att brynen ser naturliga ut. Färgen fylls i brynbågen och framhäver dess form.

Hårstråmetod
Permanent ögonbrynsmakeup kan också utföras med hårstråmetoden, även kallad mjuk-fjäder-metoden. Det innebär att linergisten för in pigmentet i huden linjärt och skapar en ritning som imiterar naturliga hårstrån på brynbågen (3-D). Tack vare pigmenteringsapparaten från Long-Time-Liner® kan man få en mycket noggrann ögonbrynslinje som ser naturlig ut. Hårstråmetoden gör det möjligt att fylla i brynen och förtjocka glest hår. Permanent ögonbrynsmakeup med hårstråmetoden rekommenderas att upprepa var 7:e månad.

Kontraindikationer
Det är inte alltid det går att utföra en permanent ögonbrynsmakeup. Behandlingen skjuts upp om:

 • Du går igenom en virusinfektion
 • Du lider av diabetes eller psoriasis
 • Du de senaste 2 veckorna innan behandling behandlat området kring brynen med Botox eller Hyaluronsyra
 • Du är gravid
 • Du tar steroider

Kom ihåg att meddela linergisten om andra sjukdomar eller läkemedel som tas.

Detta är värt att veta före behandlingen
Depilera inte ögonbrynen cirka 1 månad innan behandlingen. Låt dem växa ut för att det underlättar sen när formen ska bestämmas på brynen. Linergisten kan då föreslå den brynform som passar ditt ansikte bäst. Om huden omkring ögonbrynen är torr eller flagnar, gör en peeling och applicera en mask eller fuktgivande ampull/kräm i ansiktet innan behandling. Ju bättre huden är förbered, ju bättre tar huden emot pigementet resultatet blir mer hållbart.

Vård direkt efter behandlingen
Direkt efter behandlingen kan huden vara svullen eller röd. Efter några timmar lugnar sig denna svullnad och rodnad. Ögonbrynen blir väldigt tydliga direkt efter behandlingen. Inom 7 dagar efter behandlingen kommer huden att flagna och makeupen bleknar med cirka 50 %, därför är det viktigt att upprepa behandlingen för att korrigera och om det behövs förstärka formen och färgen.

Vård efter behandlingen
Vi rekommenderar att under en period på 2 veckor efter behandling inte:

 • Tvätta huden med tvål
 • Gnugga, riva eller vidröra den pigmenterade huden
 • Sola i solarium, bada i pool eller utföra SPA-behandlingar

Använd endast kosmetika som rekommenderats av linergisten. Efter behandlingen kommer du få med dig en kräm innehållande E-Vitamin från Long-Time-Liner®, den smörjer du in på området 2 gånger om dagen.

Obs! Det finns risk för missfärgningar om man inte följer rekommenderade instruktioner.

Vård efter läkningen
Efter läkning är det viktigt att fortsätta ta hand om huden kring ögonbrynen. Låt huden aldrig torka ut och undvik även stark solning av den pigmenterade huden och kraftiga peelingar.

Ett sätt för en vacker blick

Vill du att dina ögon alltid ser markerade ut? Är du trött på att varje dag sminka en eyeliner och titta i spegeln om allt är bra? Om du svarar ja på en av frågorna, är semi-permanent makeup just för Dig! Semi-Permanent ögonmakeup gör det möjligt att framhäva ögonen och visuellt göra fransarna tjockare. Den är avsedd för alla som uppskattar komfort och ett felfritt utseende.

En övre linje som förtätar fransarna
Om du till vardags inte sminkar dig mycket välj då en tunnare linje men som ändå ger effekten av att fransarna ser tjockare ut. Denna linjetyp är mycket diskret och ger dig en naturlig look. Ingen kommer märka Din semi-permanenta makeup däremot kommer de märka dina vackra ögon och tjocka fransar.

Permanent ögonmakeup kan man även göra tydligare med en mer dekorativ linje som ger en starkare känsla.

På ögats nedre linje kan man komplettera med en linje och göra att ögonen blir visuellt större. Före behandlingen går du tillsammans med linergisten igenom en preliminär linje med en penna för att du själv ska kunna bedöma och ändra efter dina tankar och synpunkter.

Kontraindikationer
Det är inte alltid det går att utföra en Semi-Permanent ögonmakeup. Behandlingen skjuts upp om:

 • Du går igenom en virusinfektion
 • Du lider av diabetes eller psoriasis
 • Du använder en produkt för tillväxt av ögonfransar (en månad före behandlingen ska användningen avbrytas)
 • Du har förlängda eller förtjockade fransar (de ska avlägsnas före behandlingen)
 • Du har ögoninfektioner eller andra ögonsjukdomar
 • Du är gravid
 • Du tar steroider

Kom ihåg att meddela linergisten om andra sjukdomar eller läkemedel som tas.

Detta är värt att veta före behandlingen
Före behandlingen är det viktigt att hålla huden kring ögonen återfuktad. Använd ögonkräm morgon och kväll. Vet du inte vilken kan linergisten hjälpa dig att rekommendera någon som passar just dig. Tänk även på att inte färga fransarna med hennafärg dagarna innan behandlingen.

Vård efter behandlingen
Direkt efter behandlingen kan ögonen bli lite svullna, röda och tåriga. Svullnaden går över rätt så snabbt. Direkt efter behandlingen är färgen på linjerna mycket intensiv. Det är inget att oroa sig över, inom 4-7 dagar kommer färgen att flagna och färgen kommer att blekna upp till 50% av utgångsfärgen. På grund flagningen ska man upprepa behandlingen efter en period, detta för att förstärka färgen och ge en slutlig form.

Dagarna efter behandlingen ska man ta hand om den pigmenterade huden på ett skonsamt sätt. Den pigmenterade huden ska inte tvättas med tvål. För bästa vård av den pigmenterade huden rekommenderar vi att endast använda kosmetika som rekommenderas av linergisten. Krämen klappas försiktigt in på hudområdet kring ögat, cirka 0,5-1cm från linjerna.

Obs! Det finns risk för missfärgningar om man inte följer rekommenderade instruktioner.

Vi rekommenderar att under en period på 2 veckor efter behandling inte:

 • Bada i pool/bassäng
 • Spa:a i varma miljöer
 • Basta
 • Sola Solarium
 • Använda ögonskuggor och mascara

Vård efter läkningen
Efter läkning är det viktigt att fortsätta ta hand om huden kring ögonen. Låt huden aldrig torka ut och undvik även stark solning av den pigmenterade huden och kraftiga peelingar.

Svullnad eller rodnad är en naturlig effekt av de flesta behandlingarna. Denna rodnad och svullnad försvinner efter en kort tid. Direkt efter behandlingen är färgen mycket stark och tydlig. Efter cirka 7 dagar flagnar överhuden och färgen bleknar och blir finare.

Perfekt läppform och -kontur

Semi-Permanent läppmakeup innebär framför allt en perfekt läppkontur. Tack vare permanent makeup kan man:

 • Utjämna läpparnas asymmetri
 • Förstora lite
 • Förminska läppar och framhäva deras linje

Många kvinnor har en otydlig och ojämn läppkontur. Efter exempelvis munherpes kan konturen försvinna, blekna eller ändra läppform. Permanent läppmakeup görs för att ge läpparna en korrekt form.

Läppkontur med fyllning, alltså läppar i Din favoritfärg
Permanent läppmakeup med fyllning är en perfekt lösning för kvinnor som vill ha läppar i vacker färg under lång tid. Efter behandlingen räcker det med att fräscha upp läpparna med ett läppglans för att få den effekten man vill ha.

Lip light – upplysta och föryngrande läppar
Lip light är en komplettering till permanent läppmakeup. Det är en fin skuggning av huden över överläppen med ljust pigment. På så sätt kan man framhäva läpparnas hjärtform och korrigera små rynkor.

Kontraindikationer

Det är inte alltid det går att utföra en Semi-Permanent ögonmakeup. Behandlingen skjuts upp om:

 • Du går igenom en virusinfektion
 • Du lider av diabetes eller psoriasis
 • Du har aktiv munherpes (behandlingen kan göras 2 veckor efter läkning)
 • Du de senaste 2 veckorna innan behandling behandlat dina läppar med Botox eller Hyaluronsyra
 • Dina läppar är torra eller spruckna
 • Du är gravid
 • Du tar steroider

Kom ihåg att meddela linergisten om andra sjukdomar eller läkemedel som tas.

Detta är värt att veta före behandlingen
Våra läppar är mycket känsliga för infektioner. Under behandlingen skadas läpparnas överhud vilket kan aktivera munherpes. Därför ska man 3 dagar före behandlingen ta ett antiviralt läkemedel. Samma läkemedel tar man sen även 3 dagar efter behandlingen. Detta för att skydda dina läppar mot munherpes. Det är även viktigt att återfukta och ge näring åt läpparna dagarna innan behandlingen. Återfuktad och näringsrik hud tar emot pigmentet mycket lättare, färgen blir mer hållbar och ritningen mer noggrann och det viktigaste av allt, resultatet blir mycket bättre.

Om du planerar att visuellt förstora dina läppar, ta då även hand om huden runt om läpparna. Inför en sådan behandling rekommenderar vi att du gör en lätt peeling 2-3ggr på detta område för att få en slätare hud.

Vård direkt efter behandlingen
Efter behandlingen kan dina läppar vara svullna och huden omkring röd. Efter några timmar lugnar sig denna svullnad och rodnad. Det är normalt att färgen på läpparna direkt efter behandlingen känns mörkare. Detta försvinner efter bara några dagar. Kan ta upp till 7 dagar innan man når den effekten man vill ha. Inom 7 dagar kommer färgen även att flagnas och färgen kommer blekna upp till 50%. Därför är det nödvändigt att upprepa behandlingen för att korrigera och fylla med önskad färg.

Vård efter behandlingen
Efter behandlingen fortsätter du ta det antivirala läkemedlet i 3 dagar för att skydda dig mot eventuell munherpes. Tänk på att läpparna inte ska blötas, gnuggas eller vidröras efter behandlingen. Tvätta inte läpparna med tvål. Använd endast kosmetika som rekommenderats av linergisten. Efter behandlingen kommer du få med dig en kräm innehållande E-Vitamin från Long-Time-Liner®, den smörjer du in på området 2 gånger om dagen.

En rekommendation är att efter varje måltid desinficera läpparna - detta rekommenderas särskilt för dem som är känsliga för munherpes.

Vi rekommenderar att under en period på 2 veckor efter behandling inte:

 • Bada i pool/bassäng
 • Spa:a i varma miljöer
 • Basta
 • Sola Solarium

Obs! Det finns risk för missfärgningar om man inte följer rekommenderade instruktioner.

Vård efter läkningen
Efter läkning är det viktigt att fortsätta ta hand om huden på och kring läpparna. Låt huden aldrig torka ut och undvik även stark solning av den pigmenterade huden och kraftiga peelingar

Har du utfört permanent makeup hos någon annan och inte nöjd? Tycker du att den misspryder dig eller känner du dig kanske obekväm – vi kan hjälpa Dig att ändra på det! Tack vare kamouflagefärgämnen kan man dölja för tjocka linjer på ögonlock. Man kan även utjämna asymmetriska linjer, ojämn längd eller form.

Korrigering av ögonbryn
Har man gjort en behandling man inte är nöjd med kan det lätt sätta sig på självförtroendet.

Du behöver inte vantrivas om dina ögonbryn är för mörka, avfärgade till en annan färg eller krökta. Korrigerande pigmentering av ögonbryn gör att man gradvis kan korrigera dess färg och form.

Korrigering av permanent läppmakeup
Korrigerande pigmentering av läppar gör det möjligt att korrigera de fel som gjorts av oerfarna linergister. Tack vare de korrigeringsmöjligheter som ges av Long-Time-Liner® kan vi lyckas att korrigera:

 • Effekt av för stora läppar
 • Böjda läpplinjer
 • Läpparnas asymmetri
 • Fel vald läppfärg
presentkort On-line bokning